Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tällä sivulla on messukilpailujen tuloksia.

 

Joroinen kylämatkaajan silmin -valokuvauskilpailu

(Teksti toimittaja Mari Kosonen)

Valokuvauskilpailun tuomaristo oli hyvin yksituumainen kuvien valinnassa. Alkukarsinnassa lähti paljon kuvia pois, mutta parhaimmistoon jääneiden kuvien taso oli kauttaaltaan hyvä.

Voittajaksi valittiin kuva Kesä Lapinmäellä. Tuomariston mukaan tässä kesäkuvassa on raikas ja lämmin tunnelma. Siitä löytyi paljon maaseudun luontoon liittyviä eri elementtejä kuten järvi, pilvet, koivu, iso kivi, kukat, ruohikko, pensaat ja puut. Taustalla menee maantie ja tarkkasilmäinen tuomari löysi siitä ladonkin. 

Edessä oleva kivi ja kukat ovat teräviä. Etualalla oleva iso kivi on sävykäs, niin kuin koko kuvakin. Taivaan pilvistä löytyy valkoisen eri sävyjä.  Sininen järvi hohtaa ja pilvet heijastuvat siitä.

Vaikka suurimpaan osaan kuvista tuomaristo kaipasi ihmisiä mukaan, tämä kuva toimi hyvin ilmankin heitä. Kaiken kaikkiaan kuvassa on ”kauheasti kaikkea kivaa”.

 

Kunniamaininnan saivat kuvat Matkalla kirkolta kohti Koskenkylää ja Kylätien varrelta.

Matkalla kirkolta kohti Koskenkylää -kuvassa on kaunis talvinen tunnelma. Kuvassa on käytetty hyvin hyväksi koko sävyala. Kuvasta löytyy niin vitivalkoista kuin mustaakin. Sommitelma on tasapainoinen ja siinä on käytetty hyväksi kultaista leikkausta. Aurinko on juuri oikealla paikalla. Taivaskin on onnistunut. Se ei ole valkoinen eikä harmaa, vaan auringon sävyttämä pilvimassa on kaunis ja se pelaa hyvin yhteen hangen kanssa yhteen. Kuvan tunnelma on rauhoittava.

Kuvasta Kylätien varrelta tulee mieleen lapsuuden kesä. Tuomaristoon vetosi sen värikkyys. Vanha rakennus ja sen vieressä olevat kukat hehkuvat. Kuvan värit ovat hyvät ja sävyjä löytyy niin nurmikosta kuin taivaan pilvistäkin. Kuvan muoto tukee kuvaa ja sen sommitelma on hyvä.

 

Tuomaristossa olivat mukana ammattikuvaaja Tapio Saarenheimo, Joroisten Kameraseuran sihteeri Maija Rouvinen ja Joroisten Lehden toimittaja Mari Kosonen.

 

 

Peukuta pilviin kisan voitti Outi Brofelt-Holmström

 

Joroisten Yrittäjät ry:n Huljukilpailussa arpa suosi seuraavia